Design a site like this with WordPress.com
Get started

Albarracin + Alcaniz 2019

Ennen reissua mietin, että Albaan treenaaminen tuli aloitettua aivan liian myöhään. Aikaa systemaattiseen treeniin oli vain muutama kuukausi. Totesin, että jos haluan päästä tavoitteisiini tarvitsen jeesiä. Niimpä pyysin apua treenaamiseen Markolta.

Onnistuimme Markon kanssa kehittämään nopen tehotreenin, jossa ensin kiivettiin määrää ensimmäinen kuukausi ja sitten maksimia jäljelle jääneet viikot. Ohessa tein myös erilaisia variaatioita leuanvedoista, vähän otelautaa, corea ja vastalihaksia. Olin ylpeä itsestäni, koska pidin ohjelmasta kiinni enkä sinkoillut sinne tänne.

Ehkä suurimmaksi hyödyksi koin monipuolisen kiipeilyn. Olen aina ollut projektoija ja halunnut päästä aloittamani reitit ylös. Tämä on kuitenkin jättänyt todella kapeaksi eri osa-alueiden kehittymisen. Esimerkiksi hänkillä kiipeily ei ole koskaan ollut oma vahvuuteni ja nyt olen koittanut keskittyä lisäämään reittejä myös negatiivisilta seiniltä kiipeilypäiviini.

Startattiin Alba+Alcaniz reissu 20.12.2019 Helsinki-Vantaalta ja paluuliput oli päivätty vasta 5.1.2020. Aikaa kiipeillä oli siis enemmän kuin tarpeeksi! Itselläni oli vielä ennen reissuakin hieman sekavat ja epäilevät fiilikset oman kiipeilykuntoni suhteen, mutta lähtöpäivänä fiilis oli kuitenkin mitä mahtavin. Päätin olla stressaamatta suorituksia ja lähinnä keskittyä pitämään hauskaa ja nauttimaan hyvistä keleistä!

Muutaman totuttelupäivän jälkeen huomasin, että kyllähän sitä kehitystä olikin vuodessa tapahtunut. Sain tikattua lähes kaikki edelliseltä vuodelta jääneet projektit Arrastraderosta. Ajatus katkesi ihan täysin kun sain kiivettyä jo ekoina päivinä Kukutza Irun (6C), joka oli koko reissuni tavoite! Täältä löytyy video vuoden 2018 rämpimisestä kyseisen reitin kanssa.

Reissun kovimmat tikit

 • Kukutza Iru 6C (Arrastradero)
 • El Reloj de arena 7A (Arrastradero)
 • ENA-B10-L2 6C (Entre aquas)
 • ENA-B13-L7 6C (Entre aquas)
 • ENA-B10-L3 / Mantel 7A (Entre aquas)
 • CAB-B2-L6 6C (Cabrerizo)
 • LAF-B18-L2 7A (La Fuente)

Jääneet projektit

 • Variate del Redil 7A (Entre aquas)
 • Short traverse 6B (Cabrerizo)
 • El Cocodrilo 6A (Cabrerizo) – hah!
 • La morrena 6C (Parking)
 • El Ovni 7A (Champinones)
 • LAF-B18-L3 6C (La Fuente) – ei vielä yrityksiä, mutta makeen näkönen
 • Filomeno 7A (La Fuente)
 • Techo de menos 6C (Arrastradero)
 • Seiscerraro 6B (Arrastradero) – jäi vuodelta 2018

Reissun päätteeksi pyörähdettiin Alcanizissä, joka oli ehkä meille ei niin kokeneille kiipeilijöille vielä hieman haastava paikka. Käytiin kuitenkin parin päivän aikana tutustumassa El Arenaliin ja El Anfibioon. Anfibiolta tuntui löytyvän enemmän meille sopivaa kiivettävää ja ländit oli todella hyviä. Paikkakin oli mitä hienoin! Kivet olivat sijoittuneet joen varteen ja olimme täysin vuorten ympäröimiä. Kiitokset Alcaniz opastuksesta Mikaelille ja kiipeilyseurasta Jarmolle ja Ritalle. Ei me ilman näitä kavereita oltais tiedetty yhtään mihin mennä!

Lopuksi haluan vielä antaa tipin kaikille, joilla on paha tapa jäädä projektoimaan vain yhtä reittiä koko reissun ajaksi. Itselläni kävi Kukutza Irun kanssa näin vuoden 2018 Alban reissulla, jonka takia tikkilista jäi todella kapeaksi. Käykää lepopäivänä kävellen kiertämässä eri alueita läpi ja pistäkää todo-listaan ylös reittejä, joita haluaisitte kokeilla. Itselläni tämä ainakin avasi silmiä sen suhteen, että kuinka paljon siistiä kiivettävää eri alueilta löytyy. Me otettiin yhtenä päivänä Juhanin kanssa evästä mukaan ja kierrettiin La Fuente, Champinones, Cabrerizo ja Entre Aquas kokonaan läpi. Tämän jälkeen oli seuraavana päivänä kiva lähteä kiville kun tiesi tarkalleen mihin suuntaa mennä, mistä aloittaa lämppäämisen ja mitä reittejä lähtee seuraavaksi työstämään.

Käykää lepopäivänä kävellen kiertämässä eri alueita läpi ja pistäkää todo-listaan ylös kaikki reitit, joita haluaisitte kokeilla. Itselläni tämä ainakin avasi silmiä sen suhteen, että kuinka paljon siistiä kiivettävää eri alueilta löytyy.

Kivoja kiipeilyhetkiä ja tsemppiä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: