Design a site like this with WordPress.com
Get started

Lofootit kiipeilykohteena

Ollaan nyt parina vuonna tehty Heinäkuun tienoilla muutaman viikon kiipeilyreissu Lofooteille. Vaikka monien mielestä Lofooteille pitäisi lähteä kiipeämään multi-pitchiä, olen itse löytänyt sieltä myös mielettömän hienoja boulder- ja sporttipaikkoja. Ei siis kannata sulkea ovia ennen kuin niitä on edes kunnolla avannut!

Majoittuminen Lofooteilla

Ekana vuonna matkaan lähdettiin telttamajoituksella, joka onnistui ihan mallikkaasti. Majoittuminen tapahtui pääosin Kallen leirinnässä (ilmainen), joka tarjaa nykyään sekä vessat, että suihkut edullisesti matkalaisten käyttöön. Kallessa majoittuminen mahdollisti teltan jättämisen paikalleen eli purku- ja kasaustyötä ei tarvinnut tehdä ihan joka päivä. Vaelluksilla toki yövyimme teltan kanssa vaellusreittien varsilla. Toinen reissu tehtiin pakulla, joka oli kyllä omasta mielestäni fiksumpi ratkaisu, koska Lofooteilla voi majoittua auton kanssa tienvarsilla, uimarannan parkissa, Kallessa, lähes missä vain jos kieltomerkkejä ei löydy. Meidän ei siis tarvinnut ajaa aina takaisin leirintäalueelle vaan voitiin jäädä mihin päin Lofootteja haluttiin.

Boulderointi ja sporttikiipeily

Boulderoijalle kohteeseen on vuosien varrella auennut enemmän ja enemmän uutta kiivettävää. Nykyään Lofoottien bouldereille on saatavilla jopa ihan oma topo. Sporttikiipeilijälle tarjolla on vähän vähemmän mahdollisuuksia, mutta niitäkin löytyy ihan tasosta riippumatta. Keräsin alle muutamat paikat, jotka totesimme viime kesänä hyviksi aloittelevan ulkokiipeilijän ja about keskitason kiipeilijän kohteiksi:

  • La Perla (boulder) – Mahtava kivenlaatu ja siistejä linjoja!
  • Stem Bastensen (boulder) – Ainakin tien vierestä löytyy muutama siisti reitti
  • Presten boulders (boulder) – Mielettömät maisemat ja hienoja reittejä
  • Festvåg, Junior Veggen (Sport) – Täältä löytyy iisiä sporttia ja makeet maisemat

Tulevana kesänä jos kunto ja taso alkaa riittämään sportissa, tavoitteena on suunnata myös Eggumille ja Finnvikalle.

Välipäivät

Ennen reissua kerättiin listalle ideoita, mitä voitaisiin tehdä Lofooteilla sade- ja välipäivinä. Oli ihan fiksua, koska Lofooteilla sataa aika usein ja välipäiviä kiipeilystä on pakko pitää. Heittelin alle muutamia ideoita, joita voitte hyödyntää:

Ei muuta kun reissua varaamaan! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: