Design a site like this with WordPress.com
Get started

Ulkokauden avaus

Kevät tulee kovaa vauhtia ja on aika avata jälleen ulkokiipeilykausi! Pitkän synkän ja kolean talven jälkeen pääsemme nauttimaan taas auringon pilkahduksista ja raapimaan nahkojamme kiville. Koronan aiheuttama karanteeni- tilanne suorastaan syöksee meidät pihalle sisähallien sulkiessa ovensa. Ilma on vielä omaan makuuni hieman liian viileä köysikallioille, mutta boulderoidessa voi aina yritysten välissä lämmitellä ja nauttia vaikka kupin kahvia (ilman sitä ei pärjää). Nyt saa kyllä kiivetä hyvillä kitkoilla!

Kävimme viikko sitten Vuohimäellä korkkaamassa kauden käyntiin. Lämppäsimme hetken muutamilla vitosilla ja siirryimme sitten seuraavalle sektorille. Kävin Vuohimäellä viimeeksi pari vuotta sitten, silloin olin vasta kokeillut muutaman kerran ulkona boulderoimista enkä tuohon aikaan kiivennyt ulkona kuin vitosia. Tykästyin paikkaan samantien ja totesin että tulen takaisin kun olen saanut hieman enemmän kokemusta boulderoinnista, sillä olen aina ollut enemmän köysikiipeilijä. Viimeisen vuoden ajan olen kuitenkin enemmän ja enemmän kiivennyt boulderia ja saanutkin sisähalleilla greidin nousemaan 7A tasolle. Nyt olisi suuri haave saada siirrettyä tuo greidi myös ulkokiville!

Kioski- sektorilta löytyi tuttu reitti, joka oli jäänyt kaivelemaan viime visiitiltä. Greidi tällä reitillä on vain 6A, mutta sai siinäkin lyhyempi tehdä töitä. Onnistuin kuitenkin löytämään todella upean betan tälle reitille ja nautin todella paljon sen kiipeämisestä. Aina ei ole pakko kiivetä kovaa, hienoja reittejä löytyy lähes joka greidistä! Ehdin juuri ja juuri topata reitin ja sitten alkoikin sataa rakeita.

Seuraava kohde olikin Herttua, vähän urbaanimpi spotti, jossa harvoin törmää muihin kiipeilijöihin. Herttuassa on muutamia hienoja linjoja, mutta sen vähäisen käytön takia topit ovat joissain reiteissä putsaamatta. Läheisen koulun takia saattaa usein saada pieniä innokkaita katselijoita, mutta itse en koe siitä olevan haittaa. Lapset usein ovat todella kiinnostuneita kiipeilystä ja seuraavat uteliaina kun räpiköimme kivillä.

Viime kesänä löysin Herttuasta itselleni sopivan projektin, jota lähdimme kaverini kanssa nyt työstämään. Reitti on aika fyysinen, mutta se tarjoaa juuri sopivasti haastetta! Kruxia lukuunottamatta reitti alkaa olla jo aika hyvin kasassa, mutta tuon kruxin kanssa saakin varmasti tehdä töitä koko kesän 😉

Gebardi, 7A+

Stay tuned, pian tulossa vinkkejä siihen mitä kaikkea voit treenata näin karanteenin aikaan ->

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: