Design a site like this with WordPress.com
Get started

Maksimitreenit (osa 2)

Turha tähän alkuun on mitään selitellä, miksi tämä osa ei tullut ennen Fontsun reissua. En vaan saanut sitä aikaiseksi. Nyt kuitenkin päätin ryhdistäytyä ja tuottaa sen, mitä olen luvannut.

Omaa maksimiaan treenatessa on erityisen tärkeää lämpätä hyvin, ettei paikat hajoa. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa käsien pyörittelyä kepillä ja kuminauhalla, ranteiden pumppaamista, hyppynarulla hyppimistä, corea, punnerruksia, ym. Tämän jälkeen kannattaa vielä kiivetä esimerkiksi joku pidempi seinän pätkä traversoiden läpi, jotta tulee tehtyä paljon monipuolisia mooveja. Kiipeilyareenalta Redin alakerrasta löytyy ainakin sopivaa seinää tähän touhuun.

Lämpän jälkeen kohti omia maksimigreidejä

Valitse aluksi reitti, jota haluat lähteä projektoimaan. Anna reitille neljä yritystä alusta. Jos yritykset eivät tuota tulosta siirry reitin seuraaviin mooveihin ja yritä niitä neljä kertaa. Jos alkaa tuntumaan siltä, että reitin osa-alueet eivät tällä kertaa etene, etkä koe, että voisit niitä yhdistää siirry seuraavalle reitille. Muista, että omaa maksimiaan treenatessa jokaisen yrityksen jälkeen tulee levätä noin minuutti moovia kohden!

Maksimien kiipeämisen jälkeen kannattaa kiivetä vielä muutama “palauttava” helppo reitti. Myös venyttely raskaan kiipeilypäivän jälkeen tekee hyvää lihaksille.

Maksimitreenikausi alkaa itselläni yleensä noin 1-1,5 kuukautta ennen kiipeilyreissua, jotta lihakset ja hermotukset ovat valmiina tulevaan koitokseen. Pyrin pitämään myös juuri ennen reissua muutaman lepopäivän, jotta olisin hyvässä vireessä heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Käy lukemassa mun kestävyystreeneistä täältä (eng).

Toivottavasti tästä oli jeesiä. Ei muuta kun hyviä sendejä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: