Design a site like this with WordPress.com
Get started

Girls on the rocks

Kaunis kevätsää on jatkunut jo pitkään, joten olen viettänyt jo tänä keväänä ulkokivillä enemmän aikaa kuin edellisinä vuosina yhteensä. Sen huomaa myös kehityksessä! Alakutoset taittuu jo flashina ja kiipesin tuossa myös ensimmäisen 6C boulderin ulkona. Motivaatio on huipussaan ja to do- lista sen kuin kasvaa. Nyt on tullut kiivettyä paljon myös mimmiseurassa ja kruxeja onkin mukava hioa saman pituisten kiipeilijöiden kanssa. Beta voi monesti olla täysin erilainen pituudesta riippuen, tämän huomaa erityisesti vaikeammilla reiteillä. Seiskojen projektointi on lähtenyt kivasti käyntiin, vielä ei ole tullut toppausta, mutta lähellä ollaan!

Päätimme tehdä ystäväni Katan kanssa päiväreissun Tampereelle ja kiipeilykohteena oli todella nimensä arvoinen ” Tampereen hienoin kivi”. Kivestä tuli todella paljon mieleen Ahvenanmaa, paljon hänkkiä ja hyviä kahvoja, vaikeus tuli lähinnä reittien fyysisyydestä. Löysimme kiveltä 6C- reitin nimeltä “Moose fart”. Jo pelkkä nimi kuulosti niin eksoottiselta, että tämä oli pakko kiivetä. Kuulimme, että reitti saattaisi olla morpho (vaikea lyhyelle), joten katsoimme ensin betavideon 27cragsista. Videon katsottuamme totesimme heti, että haluamme kiivetä reitin “siistimmin”, joten mimmibetaa kehiin. Ja pakko näin jälkikäteen todeta, että tulihan se sitten kiivettyä vähän nätimmin 😉 Löysin hyvän layback- tyylin, jolla reitti meni oikeastaan todella vaivattomasti ja puhtaasti ylös.

Moose fart, 6C.

Kiveltä löytyi myös paljon mukavia ja teknisiä alakutosia. Kiipesimme mm. reitin nimeltä Munamantteli (6A+). Topattuani reitin, ymmärsin mistä se on nimensä saanut, hehe. Suosittelen vahvasti visiittiä tänne! Upea kivi ja monipuolista kiivettävää.

Munamantteli, 6A+
Timble, 6A+

Sitten takaisin Helsinkiin projektien pariin. Löysin Meilahdesta jokin aika sitten upean näköisen reitin nimeltä Dance of the pygmies (7A). Jo tuo reitin nimi viesti siitä, että se saattaisi olla mahdollinen myös lyhyelle.

Totesin heti, että tätä betaa olisi hyvä selvitellä saman pituisen kiipeilijän kanssa, joten ehdotin reittiä Katalle, joka innostui välittömästi. Reitti on todella tekninen ja jokainen muuvi on hiottava kunnolla. Käytännössä yksikään raaja ei voi irrota missään kohtaa tai se on menoa sitten! Tälle reitille on otettu nyt monta sessaria ja jokainen yritys on videolla. Olen huomannut että yritysten kuvaaminen on itseasiassa todella tehokas tapa huomata pienetkin virheet asennoissa ja se onkin ollut ratkaisevana tekijänä monellakin reitillä.

Dance of the pygmies, 7A.

Reitin kruxi on ehdottomasti tuon kulman ylitys. Molemmat jalat ovat heelhookissa, kädet mätsätään kulmaan. Siitä kova lukotus ja nopea veto hyvään kahvaan. Lukottaminen ei kuulu omiin vahvuuksiini ja tuntuu että jalkani ovat niin ääriasennossa etten pääse siitä liikkeelle. Halusin kovasti löytää tähän dynaamisen tavan, mutta kaikki tuntuivat tekevän sen samalla betalla, joten juurruin tähän tyyliin.

Kunnes sitten viime kerralla kävin kivellä miespuolisen ystäväni kanssa. Hän on 12 senttiä pidempi kuin minä, joten tuo veto kahvaan oli hänelle helpompi. Huomasin kuitenkin hänen flägäävän oikean jalan heelhookin sijaan ja veto tapahtui dynaamisesti. Kokeilin samaa itsekkin ja kappas sehän meni! En voi sanoin kuvailla sitä onnen määrää mitä tunsin, kun sain kruxini tehtyä. Valitettavasti lonkkani revähti tämän jälkeen, joten hetkeen en pääse viimeistelemään reittiä. Tästä kuitenkin opin sen, että aina kannattaa etsiä se oma tyyli mikä tuntuu itselle parhaalta. Turhan usein kuuntelen muita ja juurrun väärään tapaan, joka ei vaan itselleni toimi. Kaikilla on omat vahvuutensa ja niitä kannattaa aina hyödyntää.

Kroppaani ei ole selvästi luotu kiipeilyyn mittojeni perusteella (pituus 162cm, apina index -2), mutta se tarkoittaa vaan sitä, että täytyy treenata enemmän voimaa ja dynaamisuutta. Usein ratkaisen kaiken heelhookilla, jota käytänkin aina kun mahdollista. Olen selättänyt monta “morphoa” reittiä pelkän heelhookin avulla. Yllättäen sillä ratkesi myös kruxini Gebardin kanssa. Ikävä kyllä myös tuo seuraava veto on vielä ratkaisematta, mutta sen jälkeen kaikki muuvit onkin kasassa ja ei kun yhdistelemään! Luulen, että tämä projekti on tikattu kesän aikana 🙂

Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: