Design a site like this with WordPress.com
Get started

Akrobatia kiipeilyn tukena

Aloitin noin kaksi vuotta sitten harrastamaan acroyogaa, jonka kautta olen pikkuhiljaa siirtynyt pariakrobatian pariin. Koen, että lajista on ollut kiipeilyä ajatellen suuri apu erityisesti vastalihasten, mutta myös coren treenaamiseen. Monet lihasryhmät, jotka jäävät kiipeilyssä täysin huomiotta saavat tätä kautta oman osansa.

AcroYoga on käytännössä pariakrobatiaa, johon on yhdistetty joogan ja Thai Yoga hieronnan elementtejä.

acroyoga.fi

Pääsin reilu viikko sitten ensimmäistä kertaa jalkani murtumisen jälkeen treenailemaan acroa. Aloitimme Nestorin kanssa treenit kevyesti ja lähinnä testailimme pitkän tauon jälkeen, mitä kaikkea pystymme tällä hetkellä tekemään. Saimme treenien päätteeksi kuvattua teille myös lyhyen videopätkän. 😉

Acroyogassa kivaa on se, että et tarvitse mitään välineitä sen harjoittamiseen. Ja hei, mikä voisi olla hauskempaa kun lämpätä kaverin kanssa ennen kovia suorituksia? Heittäkää esimerkiksi ulkokivillä crashpad maahan ja taiteilkaa sen päällä, vaikkapa seuraavat liikkeet:

Alakroppa+core

  • Bird – Base laittaa kätensä suoraksi vartalonmyötäisesti. Lentäjä menee seisomaan basen sormenpäiden kohdalle. Base asettaa jalkansa lentäjän lantioluiden päälle. Lentäjä pysyy suorana ja base koukistaa jalkansa. Tästä asetelmasta pitäisi päästä helposti ylös.
  • Rotaatio – Base kääntelee jalkojaan puolelta toiselle. Lentäjän core pysyy tiukkana.
  • Jalkaprässi – Base pumppaa jalkojaan ylös alas ja lentäjä pysyy core tiukkana paikoillaan. Liikkeessä voi pitää myös käsistä kiinni – päättäkää kumpi koukistaa käsiä.
  • Core-lämppä – Base kävelee lentäjän nilkkoihin ja takaisin. Lentäjä pitää coren tiukkana.
Jalat ja core lämpimäksi
Jos core ei vielä ollut lämmin

Yläkroppa

  • Punnerrukset – Liike alkaa basen pään puolelta. Ottakaa käsistä kiinni, jonka jälkeen lentäjä siirtyy punnerrusasentoon. Päättäkää kumpi punnertaa vai punnerratteko yhdessä.

Haaste

  • Sidestar – Lentäjä paino tulee hetkellisesti toisen jalan päälle, jonka jälkeen base pystyy kääntämään vapautuneen jalan hieman ulospäin. Lentäjä kääntyy jalan päälle kyljelleen. Voitte pitää aluksi molemmista käsistä kiinni, kuten videossa. Pikkuhiljaa voitte koittaa irrottaa sen puoleisen käden, jonka jalan päällä olette. Lentäjä siirtää vapautuneen kätensä basen säärelle tukipisteeksi. Kun tämä onnistuu koittakaa irrottaa toinenkin käsi. Lentäjä siirtää käden vartalonmyötäisesti. Täältä löytyy myös hyvä ohjevideo.
Haaste

Mikäli et ole koskaan kokeillut edellisiä liikkeitä, suosittelen ottamaan spotterin mukaan kuvioihin. Acroyogassakin voi nimittäin sattua ja tapahtua. Acroyoga/pariakrobatia-kursseilla pääsee myös opettajan ohjeistuksella treenaamaan turvallisesti, mikäli innostuit lajista. Halutessasi voit tulla myös meidän kanssa ensin porukalla puistoon testailemaan lajia. Tapaamispaikoista ja alkavista kursseista huudellaan yleensä Facebook-ryhmässä AcroYoga Helsinki.

Toivottavasti saitte tästä ideoita omaan treeniinne ja ajatuksia, kuinka voisitte tehostaa vastalihaksienne käyttöä. Haluutteko lisää acroyoga/akrobatia postauksia? Jotain tiettyä? Tai jotain ihan muuta? Kerro kommentteihin! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: