Design a site like this with WordPress.com
Get started

Kaksi viikkoa onnettomuudesta

Kiipeilyonnettomuudesta on nyt kulunut kaksi viikkoa. Olotila on ollut hyvinkin vaihteleva jalan kanssa. Yöt ovat olleet vaikeita ja aamuisin on ollut haastavaa saada itsensä ylös sängystä. “Älä anna kivulle valtaa” on Aleksi sanonut useasti aamuisin vieressäni. “Tiedät, että kun pääset ensimmäisen kerran liikkeelle jalka vetreytyy ja olo helpottuu”. Näinhän se on joka kerta mennyt, mutta ensimmäiset askeleet ovat aina vaikempia. Ne vaan täytyy ottaa.

Sain lääkäriltäni positiivisen ennusteen jalan paranemisen suhteen. Se on motivoinut mielettömän paljon jalan kuntouttamista. Esitin lääkärilleni saman kysymyksen kuin ensihoitajalle “Kiipeilenkö enää koskaan”, johon lääkäri vastasi todella positiiviseen sävyyn “Tottakai, sinähän olet jo 2-3kk päästä takaisin seinällä”. Aluksi toki suuntana on Salmisaaren tai Tapanilan köysiseinät, mutta se on jo enemmän kuin olisin koskaan voinut uskoa.

Saamani ennusteen perusteella asetimme Aleksin kanssa tavoitteen, johon tähdätä. Tavoiteet auttavat jaksamaan myös niinä heikoimpina hetkinä kun mielessä käy oman itsensä hyödyttömyys esimerkiksi kauppakassien kantamisen tai siivoamisen suhteen. Päätimme, että reissupakumme suuntaa heinäkuussa Lofooteille ja siihen mennessä jalan tulisi olla vähintään köysikunnossa.

Heinäkuuhun mennessä jalka köysikuntoon. Suuntana on Lofootit!

Kuntouttamisen ensimmäisiin vaiheisiin on kuulunut jalan nostelu, koukistaminen, nilkan venyttäminen ja kepeillä kävely. Kaikki treenit tähtäävät siihen, että opin mahdollisimman pian uudelleen kävelemään ja saan vahvistettua siihen tarvittavia lihaksia. Seuraava askeleeni on suunnata säännöllisesti hallille tekemään yläkroppa ja core treeniä, jotta muut lihakseni eivät täysin katoa. First things first kuitenkin:

Päivän jalkatreenit

Tähän loppuun vielä maininta SKIL:n Kiipeilyvakuutuksesta. Suosittelen tämän ottamista, mikäli et saa esimerkiksi työnantajasi kautta muuta kaiken kattavaa vakuutusta. Ulkomailla ja muutenkin ulkokiipeillessä on hyvä olla selustalle jonkinlainen turva. Itselläni on tämä vakuutus nyt tiukassa testissä.

Tsemppiä viikkoon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: