Design a site like this with WordPress.com
Get started

Treenaaminen ulkona

Koronan takia kuntosalit, urheiluhallit, kiipeilykeskukset ja monet muut toimijat ovat sulkeneet ovensa määrittelemättömäksi ajaksi. Monet koittavat tällä hetkellä etsiä vaihtoehtoisia ratkaisuja treenaamiselle, jotta kunto ei pääsisi täysin rapistumaan. Itsellenikin tämä on ollut kova pala kun peruskunnon ylläpitämisen kanssa on muutenkin ollut haasteita. Rikkinäinen jalka sulkee suoraan ulos monet liikuntamahdollisuudet.

Tällä hetkellä keskityn itse pidempiin kävelylenkkeihin, joka tarkoittaa noin 2-3km päivässä. Pyrin kävelemään mahdollisimman paljon ilman keppejä, jotta jalka alkaisi pikkuhiljaa kantamaan paremmin. Vielä tällä hetkellä on ollut mahdollista kävellä esimerkiksi Tokoinrannassa, Töölönlahdella ja Nuuksiossa. Toki näillä alueilla liikkuu moni muukin. Toivon kuitenkin, että lenkkeilymaastot pidetään vielä mahdollisimman pitkään auki. Täältä pääset muuten tsekkaamaan itsellesi lähimmät ulkoilualueet.

Kävelytreenit jatkuu

Toinen hyväksi toteamani liikuntamahdollisuus ulkona on ulkoilmasalit. Aurinkoisena päivänä on kiva treenata lihaskuntoa pihalla ja saada samalla raitista ilmaa. Useimmilla ulkoilmasaleilla pääsee treenaamaan todella monipuolisesti. Laitteita löytyy vatsa- ja selkäpenkeistä leuanvetotankoon asti. Töölönlahdelta ja Hietsusta löytyy ainakin tähän mahdollisuus. Täältä pääsee tsekkaamaan myös muiden alueiden tarjontaa.

Omaan ohjelmaani ulkona kuuluu:

  • Leuanvedot – 3×10 sarjoja kuminauhalla tai maksimia ilman kuminauhaa
  • Ojentajat – 3×10 sarjoja
  • Vatsalihakset 3×20
  • Olkapäät – 3×10 (osa ulkosaleista tarjoaa ihan ylöspäin työnnettävän tukin tähän)
  • Selkälihakset – 3×20 (lähes kaikilta ulkosaleilta löytyy selkäpenkki)
  • Vinkki: Kiipeilyareenan Instassa hyvä ohjelma lankutukseen
Muutamia ideoita ulkoilmasalille.

Päätin kerätä tähän loppuun vielä muutamia ideoita ulos, vaikka en itse niitä pääsekään toteuttamaan. Toivottavasti saatte näistä, jotain ajatuksia omaan arkeenne:

Jos sulta löytyy takataskusta ideoita ulkona treenaamiseen niin laita ihmeessä jakoon, vaikka tonne kommenttikenttään. Vinkkejä kaipaa varmasti itsekukin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: