Design a site like this with WordPress.com
Get started

Terveiset Töölöstä

Tuomio on nyt annettu ja fiilikset ovat hyvin sekavat. Sain samaan aikaan hyviä ja huonoja uutisia jalan suhteen. Jalka on lähtenyt luutumaan, mutta murtumarako näkyy vielä kuvassa. Tästä syystä sain vielä 3kk lisää aikaa jalan paranteluun, joka tarkoittaa, että suurista urheilusuorituksista on turha haaveilla. Vapun ja ehkä jopa kesän suunnitelmat menevät siis uusiksi.

Ensimmäinen käynti fysioterapeutilla paransi kuitenkin mieltäni. Näytti siltä, että harjoitteet lähtivät rullaaman paremmin kuin hyvin ja kaikki nivelet ovat kunnossa. Parin viikon päästä lähdetään jo raskaampiin harjoitteisiin, mikäli nykyiset sujuvat mutkattomasti.

Korona on tuonut mukaan vähän haasteita. Aluksi ajattelin, että voiko olla parempaa hetkeä olla rikki, mutta olen alkanut kääntymään ajatuksen kanssa toiseen suuntaan. Jalan kuntouttamiseen toimisi parhaiten vesijuoksu ja kuntopyöräily – aika haastavaa kun monet paikat ovat sulkeneet ovensa. Päätin siis ottaa riskin ja käydä kokeilemassa, miten normaali pyöräily sujuisi. Olihan se aluksi jännittävää, mutta hyvin meni.

Pyöräilytreeniä Töölönlahdella, älä kaadu

SKIL:n kiipeilyvakuutukseen kuuluu 10 kertaa fysioterapiaa/tapaturma. Helpoimmalta tuntui mennä fysioterapiaan Pohjola Sairaalan kautta, koska silloin kuluja ei tarvitse maksaa ensin itse. Pohjola Sairaalasta löytyy myös useampia fysioterapeutteja, jotka ovat keskittyneet juurikin urheilutapaturmiin.

Sain fysioterapeutilta ohjelman, jossa keskitytään reisi- ja pohjelihaksien vahvistamiseen sekä tasapainon palauttamiseen. Mukaan lukeutuu mm. erilaisia kyykkyjä, päkiänousua, yhdellä jalalla seisomista, pyöräilyä ja kävelyä. Alla muutamat harjoitteet, joita löytyy ohjelmasta.

Kyykyt, päkiänousut, pistoolikyykyt

Mitäs nyt sitten? Eipä kai muuta kun kovalla tsempillä kohti kesää ja toivotaan, että pääsen pian takaisin seinälle. Sillä aikaa keskittyminen on pitkälti parantumisessa ja oheistreenissä.

Tsemppiä kaikille viikonloppuun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: